https://open.spotify.com/show/44fAQFB6xkM4PienrfDBbu?si=7ff4970dfe7140e6
top of page

Aangenaam

Mijn naam is Anneke Kuilman

Momenteel ben ik 35 jaar en leerkracht, student aan de Masteropleiding Pedagogiek/Orthopedagogiek, podcaster en gedragsspecialist. Bovenal is het mijn passie om wetenschappelijke (onderwijs) kennis toegankelijk en begrijpelijk te maken voor de onderwijsprofessionals, leerlingen en de ouders.

Mijn ouders hebben acht kinderen en hierdoor ben ik al vroeg in aanraking gekomen met de dynamiek in een (groot) gezin Hierdoor heb ik al vroeg leren omgaan met onderlinge verschillen complexiteit en hoe een ieder in zijn kracht te zetten. Echter dacht ik er vroeger niet aan om hier ook mijn werk van te maken. Ik ben de Hoger Hotelschool gaan doen en begon al snel aan mijn eigen restaurant. Toch mistte er iets: het gevoel echt iets te betekenen voor iemand, een kind, een gezin. In de horeca mistte ik de missie om anderen te helpen, te begeleiden of iets toe te kunnen voegen dat verder reikte dan een leuke avond.

Ik ben de PABO gaan doen en vanaf het begin dat ik werkzaam ben in het onderwijs heb ik interesse gehad voor de ‘underdog’: het kind met een leer-, ontwikkel- en/of gedragsuitdaging. Hoe de leerkracht te begeleiden of een klas te resetten? Mijn affiniteit voor het onderwijs is erg sterk, al merk ik dat ik tegen een muur aan loop om de kinderen en de ouders de begeleiding en hulp te bieden die zij nodig hebben: de leerkrachten, de intern begeleiders en de kinderen.

In de klas en thuis. Vandaar het initiatief InnerSideSupport. 

Want als je bent afgestudeerd, als leerkracht, intern begeleider of onderwijsassistent, heb je niet automatisch de nodige pedagogische kennis en informatie meegekregen om te kunnen dealen de huidige leer-, en gedragsproblemen. Het onderwijs houdt nu meer in dan alleen kennisoverdracht: Coachen, persoonsvorming, diagnoses, begeleiden en individuele behandelplannen. En hoe moet je als ouders, naaste of particulier omgaan met zulke vraagstukken en uitdagingen? 

Gedragsproblemen: hoe ga je er mee om? Problemen in de klas zorgen voor onrust en een negatief klassenklimaat, een negatieve sfeer thuis, een minderwaardigheidsgevoel of conflicten. Het belemmert de leerkracht om les te geven en de leerlingen om goede resultaten te halen. De ouders om te spelen met hun kind en als partner om te genieten van jullie quality-time.

Door mijn opleiding heb ik ook kennisgemaakt met diagnostiek en ben ik nu bezig mijn basisaantekening diagnostiek te behalen. Hoe iemand te kunnen bereiken, contact te maken en welk (begeleiding)plan past het best bij dit kind en in deze situatie? Wat is haalbaar en het kind het meest bij gebaat? Vraagstukken die ik graag mag uitzoeken en beantwoorden. 

Ik ben leergierig, gedreven, integer en transparant. Mijn valkuilen kunnen zijn dat ik soms wat te enthousiast ben, te idealistisch ben en het erg graag goed wil doen. Wanneer ik dit doseer kan dat een positief effect hebben. Ik wil erg graag van toegevoegde waarde zijn voor kinderen, ouders, leerkrachten en intern begeleiders.​

Ik kijk uit naar een kennismaking en eventuele samenwerking.

Neem vrijblijvend contact op en we kijken samen naar de vraag:

Hoe kan ik helpen?

Anneke

bottom of page